Akár nullába is vághatja a kamatokat a Fed
Gazdaság

Akár nullába is vághatja a kamatokat a Fed

Portfolio
A kereskedelmi háború eszkalálódása és a gazdasági mutatók gyengülése miatt további kamatvágásokat várnak az elemzők, a Morgan Stanley emberei szerint még az is előfordulhat, hogy visszatér a nullás kamatkörnyezet - írja a CNBC.
Az év végéig összesen 75 bázispontos kamatvágást várnak az elemzők, majd 2020-ban tovább folytatódhat a lazítás egészen addig, míg nyilvánvalóvá válik, hogy a Fed sikeresen elhárított egy komolyabb recessziót. A várakozás publikációjára kicsivel az után került sor, hogy a Goldman Sachs 20 bázisponttal csökkentette a GDP-növekedési előrejelzéseit és a Bank of America is bejelentette, hogy úgy vélik, a következő 12 hónapban megnövekedett a recesszió kockázata.

A gyengülő gazdasági környezet miatt a Fed idén júliusban az irányadó kamatok 25 bázispontok csökkentése mellett döntött - 11 éve először került sor kamatvágásra az Egyesült Államokban.

"A lassuló növekedés és a kockázatok emelkedése miatt a Fed tovább vághatja a kamatokat" - mondta a CNBC-nek a UBS egy elemzője, Seth Carpenter, aki szerint 2020 végéig 1-1,25%-ra vágja majd a Fed az irányadó kamatokat.

A Morgan Stanley elemzői szerint szeptemberben és októberben is vágni fog a Fed, 2020-ban pedig újabb négy kamatvágás lesz, amely után nulla közelébe esnek a kamatok. A Bank of America elemzői szerint is visszatérhetnek a nullás kamatok, ha a kereskedelmi háború elhúzódik.
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
amerikai tozsdek erosodese