Előfizetői tartalom

Kimondták Salviniék: maradunk az eurózónában, de nagyobb deficitet akarunk

A La Repubblica értesülései szerint Matteo Salvini Liga-vezér erősen EU-ellenes kampányt tervez az előrehozott választásokra, amelynek lényege, hogy ha az EU nem enged a költségvetési deficitben, akkor az eurózónából való kilépéssel fog fenyegetni. Az értesülést igyekezett nevetségessé tenni Salvini a saját nyilatkozatában, de közben az eddig megjelent információk mégis afelé mutatnak, hogy tényleg masszív deficitnövelést akar a leendő Salvini-kormány. Ebbe Brüsszel nagy eséllyel nem fog belemenni, így az újabb nagy összeütközés szinte garantált. Közben a piacokat nyugtató hír, hogy péntek este nem minősítette le a Fitch az olasz államadósságot, így az előrehozott választások esélye miatt megugrott olasz kötvényhozamok hétfőn valamelyest csökkentek.
A szombati La Repubblica, ami a balközép ellenzéki pártokhoz áll közel, olyan sztorival jelentkezett, hogy értesüléseik szerint az előrehozott választásokra törekvő Salvini erősen EU-ellenes kampányra készül, amely során igyekszik nagyobb költségvetési mozgásteret kiharcolni Brüsszelből, közben pedig folyamatosan napirenden tartja az eurózónából való kilépés témáját.Kapcsolódó...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái