Előfizetői tartalom

Brexit: már 31 ezer magyar kért tartós brit letelepedési engedélyt

MTI
Portfolio
Meghaladta az egymilliót azoknak az európai uniós állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyt kértek az Egyesült Királyságban a brit európai uniós tagság várható megszűnésének közeledtével. Az 1 milliós táborból egyelőre bő 31 ezer a magyar állampolgár, ami jóval kevesebb, mint a hivatalos statisztikákban tartósan az Egyesült Királyságban élő magyarok számra (mintegy 80 ezer), illetve a becsléseinkben szereplő 220 ezer fő körüli tábor. Közben a minap a brit kormány fontos figyelmeztetést is kiadott az egészségügyi szolgáltatók felé, hogy hogyan álljanak a hozzájuk forduló EU-s állampolgárokhoz no-deal Brexit idején.
A brit belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint ebből a legtöbben, 958 ezren Angliában nyújtották be kérelmüket. Skóciában 51 600-an, Walesben 15 600-an, Észak-Írországban 12 900-an kértek tartós letelepedési engedélyt. A július 31-ei adatok szerint a legnagyobb számban lengyel, román, olasz és portugál állampolgárok folyamodtak a tartósan letelepedett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái