Előfizetői tartalom

Brexit: már 31 ezer magyar kért tartós brit letelepedési engedélyt

MTI
|
Portfolio
Meghaladta az egymilliót azoknak az európai uniós állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyt kértek az Egyesült Királyságban a brit európai uniós tagság várható megszűnésének közeledtével. Az 1 milliós táborból egyelőre bő 31 ezer a magyar állampolgár, ami jóval kevesebb, mint a hivatalos statisztikákban tartósan az Egyesült Királyságban élő magyarok számra (mintegy 80 ezer), illetve a becsléseinkben szereplő 220 ezer fő körüli tábor. Közben a minap a brit kormány fontos figyelmeztetést is kiadott az egészségügyi szolgáltatók felé, hogy hogyan álljanak a hozzájuk forduló EU-s állampolgárokhoz no-deal Brexit idején.

A brit belügyminisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint ebből a legtöbben, 958 ezren Angliában nyújtották be kérelmüket. Skóciában 51 600-an, Walesben 15 600-an, Észak-Írországban 12 900-an kértek tartós letelepedési engedélyt. A július 31-ei adatok szerint a legnagyobb számban lengyel, román, olasz és portugál állampolgárok folyamodtak a tartósan letelepedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés