Érdekel, mennyi most Magyarország adóssága? Néhány nap és megtudhatod
Gazdaság

Érdekel, mennyi most Magyarország adóssága? Néhány nap és megtudhatod

Portfolio
Részben a rövid hét miatt nem számíthatunk sok izgalomra itthon a következő napokban. A nemzetközi piacon elsősorban a Fed kétnapos konferenciájára figyelhetnek a befektetők a hét második felében, főleg úgy, hogy most izgalmasnak ígérkezik a következő néhány hónap jegybanki szempontból.
A keddi nemzeti ünnep miatt itthon később indul a hét, de a nemzetközi piacokon természetesen lesz kereskedés, és néhány izgalmasnak ígérkező adat is megjelenik. Hétfőn például az Eurostat közli a júliusi inflációs számokat, melyek főleg az EKB számára lehetnek érdekesek. Az eurózóna jegybankja ugyanis részben a tartósan alacsony infláció miatt mozdulhat ismét a lazítás felé várhatóan már szeptemberben. Az előzetes vélemények szerint a júliusi adat sem valószínű, hogy érdemben befolyásolja az inflációs képet, a szakemberek szerint 1,1%-on stagnálhatott az éves drágulási ütem.

Érdekel, mennyi most Magyarország adóssága? Néhány nap és megtudhatod
Kedd délelőtt szintén az Eurostat publikálja az egyetlen említésre érdemes adatot, bár az építőipar júniusi statisztikája várhatóan nem rengeti majd meg a piacokat. Szerdán nekünk is megkezdődik a hét, rögtön reggel az MNB publikálja a pénzügyi számlák előzetes adatait, melyből többek között az is kiderülhet, mennyi volt Magyarország GDP-arányos adóssága a második negyedév végén. Az első negyedév végén ez 70,1 százalék volt, most akár a 70 százalékos lélektani határ alá is bukhatott a ráta. Szerda este jelenik meg a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve, melyből a befektetők megpróbálhatnak valamit kiolvasni a jövőbeli kamatpolitikával kapcsolatban.

Fontos konjunktúraindikátorok jelennek meg csütörtökön, az augusztusi előzetes beszerzési menedzserindexekre kiemelten figyelhet a piac. Délelőtt Európából, a nap második felében pedig a tengerentúlról érkeznek a számok, melyekből kiderülhet, tartós-e a globális növekedés megtorpanása. Amerikában pedig elkezdődik a Fed háromnapos éves konferenciája Jackson Hole-ban, amit kiemelt figyelem övezhet, hiszen mostanában a jegybanki lépések mozgatják elsősorban a piacot.

Pénteken teszi közzé a Pénzügyminisztérium a költségvetés júliusi részletes számait, emellett folytatódik az amerikai jegybank konferenciája, melyen magyar idő szerint délután beszél majd Jerome Powell Fed-elnök.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
trump1205