Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról
Gazdaság

Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról

Portfolio
Megjelent a Fed júliusi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve. Mint kiderült, a júliusi kamatcsökkentést a növekedés és az infláció biztosítékának, egy ciklus közepi kiigazításnak látja a monetáris döntéshozók többsége. Többen a monetáris politika rugalmasságának szükségességét hangsúlyozták.
A jegyzőkönyv alapján a Fed július végi kamatcsökkentése a döntéshozók szerint arra szolgált, hogy a kereskedelmi háborúk miatti bizonytalanságot ellensúlyozza a beruházások visszaesésének mérséklése és a túl alacsony infláció elkerülése érdekében. Szerintük a kamatcsökkentés hozzájárul, hogy minél gyorsabban visszatérjen az infláció a 2%-os célszinthez.

Jerome Powell elnök szerint a 25 bázispontos kamatcsökkentés egy ciklus közepi kiigazítás volt, a jegyzőkönyv megfogalmazása szerint a 2018 végén elkezdett monetáris politikai pálya "folytatódó újraértékelésének" a részeként értelmezhető.

A nyíltpiaci bizottság (FOMC) tagjai általánosságban egyetértettek abban, hogy fontos az "opcionalitás" fenntartása a jövőbeni kamatdöntések lehetséges sávjának meghatározása során, és jelezték a tagok, hogy a kamatvágás nem része egy elnyújtott kamatcsökkentési ciklusnak.

A kamatdöntés nem volt egyhangú: két tag a kamat szinten tartására, "egy pár" tag pedig fél százalékpontos csökkentésre szavazott.
City of Tomorrow Malmö
újszülött kisbaba kóráhz
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
opel gyar motorgyartas szentgotthard autoipar