Trump
Gazdaság

Trump "valakivel" felvette a kapcsolatot Venezuelában

MTI, Portfolio
Magas szintű kapcsolatfelvétel van folyamatban Washington és Caracas között - jelentette be kedden Donald Trump amerikai elnök. Az információt Nicolás Maduro venezuelai elnök is megerősítette.

Venezuela több képviselőjével tárgyalunk, s tőlünk telhetően segítjük Venezuelát

- fogalmazott az amerikai elnök újságíróknak. Kiemelte, hogy a dél-amerikai ország 15 esztendővel ezelőtt még a leggazdagabb országok egyike volt, mára pedig a legszegényebb országok egyike lett. (Ez egyébként nem teljesen igaz: Venezuela az összeomlása előtt sem számított gazdag,vagy különösebben fejlett országnak. Potenciál viszont valóban volt benne, hiszen a világ legnagyobb ismert olajvagyona az ország tengerein található.)

Trump nem akarta felfedni, hogy Washingtonnak kik a tárgyalópartnerei Venezuelában, csupán annyit mondott: köztük van "egy nagyon magas szintű'" személyiség is. Washingtoni idő szerint kedden éjjel Caracasban Nicolás Maduro elnök is megerősítette a tárgyalások tényét. "Megerősítem, hogy hónapok óta magas szintű kapcsolatok vannak az Egyesült Államok és Donald Trump tisztségviselői és az általam elnökölt bolívári kormány között, az én kifejezett felhatalmazásommal" - fogalmazott közleményében Maduro elnök.

Az Axios című hírportál még vasárnap arról adott hírt, hogy Maduro egyik bizalmasa, Diosdado Cabello - a nemzetgyűlés korábbi elnöke - vette fel a kapcsolatot az elmúlt hónapokban, közvetítők révén, a Fehér Házzal, pontosabban a Nemzetbiztonsági Tanács egyik munkatársával.

Hétfőn az Egyesült Államok Déli Főparancsnokságának vezetője, Craig Faller admirális azt nyilatkozta, hogy az amerikai haditengerészet készen áll "a szükséges lépésekre" Venezuelában. Faller azt követően nyilatkozott így, hogy Donald Trump vasárnap igennel válaszolt egy újságírónak, amikor azt firtatta, hogy az amerikai kormányzat készen állna-e egy Venezuela elleni esetleges tengeri blokádra.
elektromosauto0922
spurs190920egy
juncker0922
svájciora0922
shutterstock_511583062_esztétika és funkció_1500x848
izernorbert0922
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
iránrohani0922