Előfizetői tartalom

Döcögnek az olasz kormányalakítási tárgyalások, noha holnap lejár a határidő

MTI
Bár csak holnapig, keddig, adott határidőt az új koalíciós kormány összeállítására az olasz államfő, a jelek szerint az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Demokrata Párt (PD) között még mindig alapvető elvárásbeli különbségek vannak, így kérdéses, hogy sikeres lesz-e a koalíciós kísérlet. Ha nem, akkor az egész kormányválságot kirobbantó Matteo Salvini lesz a "nevető harmadik", ugyanis így az államfő az előrehozott választások kiírásával Salvinit juttathatja a kormányrúd közelébe.

Politikai fordulatot sürgetett Olaszországban Nicola Zingaretti, a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára rögtönzött hétfői sajtótájékoztatóján, nem titkolva, hogy az Öt Csillag Mozgalommal (M5S) zajló kormányalakítási tárgyalásokat jelentős akadályok nehezítik, pedig egy nap múlva választ kell adni az államfőnek a lehetséges új római kormány megalakításáról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés