Nem hiszed el, mire dobna atombombát Trump!
Gazdaság

Nem hiszed el, mire dobna atombombát Trump!

Portfolio
Egészen meghökkentő sztorit közölt nemzetbiztonsági iratok tanúsága szerint az amerikai Axios hírportál, miszerint Donald Trump amerikai elnök többször is rákérdezett tanácsadóinál, hogy mi lenne, ha atombombát dobnának a hurrikán szemébe, hogy ezzel elkerülhessék a hurrikán partot érését. A tanácsadók jellemzően rémülettel és lefagyással fogadták az elnök vakmerő felvetését, de a jelek szerint a már az Eisenhower elnöki ciklusában is felmerült ötlet visszasüllyedt a fiók mélyére annak nyilvánvalóan kivitelezhetetlen és súlyosan környezetromboló hatásai miatt. Trump egyébként hétfőn a G7-ülés során Twitter-üzenetben nevetségesnek nevezte az ötletet és azt közölte, hamis az Axios értesülése.
A hírportál értesülései szerint Trump még az elnöki ciklusa elején vetette fel többször is "az atombombával a hurrikán partot érése elleni" ötletét, amelyre a tanácsadók igencsak meglepődtek, de lényeges, hogy formális közpolitikává sosem fejlődött az ötlet. Ez nem véletlen, hiszen már Eisenhower idején is felvetette ezt egy kormányzati tudós, aztán a mítosz az elmúlt évtizedekben újra és újra felélénkült, mire egy amerikai kormányzati ügynökségnek ki kellett adnia az ötlet működőképességét cáfoló írást.

Sőt, Trump 2016-os megválasztása után 3 héttel a National Geographic is megjelentetett egy cikket, amely azt vezette le, hogy atombombával a hurrikán lebombázási kísérlete nyilvánvalóan működésképtelen és egyúttal súlyosan környezetszennyező lépés lenne. A jelek szerint akkoriban már eljuthatott a laphoz Trump ötlete és egy cikkben igyekeztek összeszedni az ellenérveket.

Trump nevetségesnek nevezte hétfőn a Twitteren a G7-ülés során, hogy atomfegyverrel akarta volna szétoszlatni a nagy hurrikánokat, mielőtt partot érnek az Egyesült Államokban. Állítása szerint soha nem beszélt ilyenről, így az Axios jelentése csak egy újabb "hamis hír". A portál a saját értesüléseit viszont arra alapozta, amit fültanúktól hallott, illetve az elhangzottak nemzetbiztonsági leiratokba is belekerültek.

Nem hiszed el, mire dobna atombombát Trump!
Az Irén nevű hurrikán szeme kezd kialakulni a karibi-térséghez közeledve 2011 augusztus 24-én. NOAA via Getty Images
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
m3as