Előfizetői tartalom

Kiderült, mitől nő ennyire a magyar gazdaság

Portfolio
Szezonálisan és naptári hatással igazítva 5,2%-kal nőtt a magyar gazdaság a második negyedévben - jelentette a KSH. Az adat 0,1 százalékponttal magasabb, mint az előzetesen közölt. Mivel a nyers szám (4,9%) és a csak naptári hatással igazított adat (5,1%) nem változott, ezért a friss adat nem jelent meglepetést, a kis módosítás inkább technikai jellegű. A magyar gazdaság ezzel a teljesítménnyel éllovas lehet az európai növekedési rangsorban.

A mai részletes adatokban nem látszik sok meglepetés. A magyar gazdaságot szinte minden ágazat és minden felhasználási terület hajtja. A növekedéshez leginkább a belső tényezők járultak hozzá. A lakossági fogyasztás dinamikus bővülése és a beruházások száguldása azt is jelenti, hogy a belső felhasználás dinamikája meghaladja a GDP-növekedést, ez pedig a külső egyensúly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés