Előfizetői tartalom

Szijjártó: csináljunk új európai sikersztorit Montenegróból!

Beke Károly, Bled
Magyarország az Európai Unió bővítése mellett van, a kontinens csak akkor lehet erős, ha több tagállama van - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bledben egy konferencián. A politikus szerint könnyű sikersztorit arathatna az EU, ha végre döntene Montenegró csatlakozásának utolsó fejezetéről, emellett Szerbiával is fel kellene gyorsítani a folyamatot.

Magyarország bővítéspárti, támogatjuk, hogy felgyorsítsuk Szerbia és Montenegró csatlakozási folyamatát és megkezdjük a tárgyalásokat Észak-Macedóniával és Albániával - jelentette ki Szijjártó Péter Szlovéniában a Bled Strategic Forum egyik panelbeszélgetésében. Ez az álláspont azonban as magyar külügyminiszter szerint jelenleg kisebbségben van az EU-ban.Ha bármelyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés