us employment
Gazdaság

Nőtt az amerikai foglalkoztatottság

Portfolio
A vártnál jóval erősebben nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban augusztusban - derült ki az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet csütörtökön közzétett adataiból.

A humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó intézet (Automatic Data Processing/ADP) kimutatása szerint az év nyolcadik hónapjában 195 ezerrel - április óta a legnagyobb mértékben emelkedett a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma.

Piaci elemzők 149 ezres növekedést vártak júliusra.

A júliusra közölt 156 ezres növekedést lefelé, 142 ezerre módosította az ADP a felülvizsgálat után.

Augusztusban a legfeljebb 49 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalatoknál 66 ezerrel, az 50-499 alkalmazottat foglalkoztató középvállalatoknál 77 ezerrel, a nagyvállalatoknál pedig 52 ezerrel emelkedett a munkahelyek száma.

A növekedés szinte teljes egészében a szolgáltatóipari szektornak tudható be, ahol 184 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Az árutermelésben 11 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma.

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala pénteken közli a gazdaság egészére vonatkozó augusztusi munkaerőpiaci adatait. Elemzők 158 ezres növekedést várnak a júliusi 164 ezres emelkedés után.

Az ADP adatainak közzététele után tovább emelkedtek az amerikai kötvényhozamok. A tízéves amerikai államkötvény hozama közép-európai idő szerint délután fél háromkor 1,530 százalékon állt, az előző naphoz képest 7,10 bázisponttal nőtt.

Az adatokat kommentálva Ahu Yildirmaz, az ADP kutatóintézetének alelnöke figyelemre méltónak nevezte, hogy 12 hónapon belül először nőtt kiegyensúlyozottan a foglalkoztatottság a kis-, a közép- és a nagyvállalatoknál.

Mark Zandi, a Moody's Analytics vezető elemzője kiemelte, hogy a gazdasági növekedés lassulásának dacára a vállalatok stabilan növelik munkavállalóik számát. A foglalkoztatottság növekedési üteme mérséklődött, de az elbocsátások alacsony szinten maradtak. Amíg ez nem változik, nem kell félni recessziótól - mutatott rá.

Az idei első kilenc hónapban havi átlagban 173 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, a legnagyobb mértékben, 264 ezerrel januárban, a legkevésbé, 46 ezerrel májusban. A tavalyi egész évben havi átlagban több mint 218 ezerrel emelkedett a foglalkoztatottak száma, a legnagyobb mértékben, 284 ezerrel júliusban.

újszülött kisbaba kóráhz
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
emmi emberi erőforrások minisztériuma