Előfizetői tartalom

Egyre pocsékabb helyzetben a német gazdaság

Portfolio
Újabb mélyrepülést produkált júliusban a német ipar: a termelés 0,6%-kal csökkent az előző hónaphoz képest. Ezt a visszaesési adatot árnyalja ugyan, hogy a júniusi visszaesés mértékét csökkentették 1,1%-ra, ám az összkép így is nagyon rossz. A lassuló német ipar hatására a magyar iparágak is bajba kerülhetnek – hangoztatta tegnap Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen.

Egy év leforgása alatt óriásit változott az ipari környezet.  Ki emlékszik már arra, hogy az előző nyáron a német ipar legnagyobb problémája a kínálat oldali (munkaerőpiaci) korlátok voltak? Egy év alatt az egész átcsapott kereslet oldali problémába, miközben a német ipar strukturális változásoktól szenved, és a kereskedelmi konfliktusok sújtják. Az Európai Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés