Előfizetői tartalom

Magára talált a magyar export, de meddig?

Portfolio
Júliusban 276 millió euró többlet keletkezett a külkereskedelmi mérlegben. Bár az összeg nem mondható óriásinak, ebben a hónapban ez átlagosnak mondható, a tavalyinál egy hajszállal még magasabb is az elõzetes adat. A nyár közepi adatok alapján megállt az áruforgalmi egyensúly romlása, de itt is igaz, ami az ipari adatok esetében: a gyenge június és a korrigáló július után érdemes megvárni a leállásokkal terhelt nyár utolsó hónapját ahhoz, hogy tisztán lássunk a gazdasági folyamatokat illetõen.

2019. júliusban az export és az import euróban számított értéke egyaránt 7,6%-kal nõtt az elõzõ év azonos idõszakához képest, így a többlet a tavalyihoz hasonló szinten alakult. A kivitel korrigálta a júniusi nagy visszaesését, de ezzel együtt az idén csökkenõ tendencia jellemzi. A nyári adatok értelmezését megnehezíti, hogy évrõl évre változik, melyik hónapban van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés