Varga Mihály pénzügyminiszter elõadást tart az 57. Közgazdász-vándorgyûlésen a Nyíregyházi Egyetemen 2019. szeptember 7-én.
Gazdaság

Tömeges magyar elbocsátás – Már lépett a kormány

Portfolio
Miután az Electrolux ma bejelentette a mintegy 800 főt érintő elbocsátási döntését, kiadott egy rövid közleményt a Pénzügyminisztérium is.
A magyar gazdaság kilátásairól, és a munkaerőhiány, illetve a robotizáció kérdéseiről részletesen szó lesz a Portfolio október 16-i Budapest Economic Forum konferenciáján. További részletek:

Ebben arra emlékeztetnek, hogy az érintett térségben, Jász-Nagykun Szolnok megyében jelenleg mintegy 5 ezer betöltetlen álláshely van, illetve visszautalnak egy olyan korábban elindított programra, amely az érintett térség munkaügyi hivatali intézményrendszerének reformját célozza. Ilyen értelemben tehát direkt konkrét pénzügyi támogatást nem, inkább átképzési és új munkahely találási segítséget ajánlott fel a tárca az érintett dolgozóknak.

A PM közleménye teljes terjedelmében:

"A Pénzügyminisztérium fokozott figyelemmel kíséri az Electrolux jászberényi üzemében dolgozók sorsát, az elbocsátással érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését. A cég dolgozóinak újbóli munkába állását segítheti, hogy csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 5 ezer betöltetlen versenypiaci álláshely van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat augusztus végi adatai szerint.

Az elbocsátott munkavállalók elhelyezkedését könnyítheti, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye is egyike azon térségeknek, amelyekben már elindult a munkaügyi hivatalok hatékonyságát, illetve a vállalatokkal való szoros kapcsolattartást erősítő Munkaerő-piaci reformprogram. Ennek keretében az érintett munkavállalók elhelyezkedését szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással is segítik. A legfontosabb, hogy a dolgozóknál a munkából-munkába elv érvényesüljön, ennek érdekében állásbörzék szervezése, folyamatos ügyfélszolgálat biztosítása, csoportos tájékoztatók tartása, illetve a környező munkáltatók felderítése is megvalósulhat a kormányhivatallal együttműködésben. A kormányzat mobilitási támogatásai szintén könnyíthetik a dolgozók újbóli munkába állását."

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
ujszulott