Varga Mihály pénzügyminiszter elõadást tart az 57. Közgazdász-vándorgyûlésen a Nyíregyházi Egyetemen 2019. szeptember 7-én.
Gazdaság

Tömeges magyar elbocsátás – Már lépett a kormány

Portfolio
Miután az Electrolux ma bejelentette a mintegy 800 főt érintő elbocsátási döntését, kiadott egy rövid közleményt a Pénzügyminisztérium is.
A magyar gazdaság kilátásairól, és a munkaerőhiány, illetve a robotizáció kérdéseiről részletesen szó lesz a Portfolio október 16-i Budapest Economic Forum konferenciáján. További részletek:

Ebben arra emlékeztetnek, hogy az érintett térségben, Jász-Nagykun Szolnok megyében jelenleg mintegy 5 ezer betöltetlen álláshely van, illetve visszautalnak egy olyan korábban elindított programra, amely az érintett térség munkaügyi hivatali intézményrendszerének reformját célozza. Ilyen értelemben tehát direkt konkrét pénzügyi támogatást nem, inkább átképzési és új munkahely találási segítséget ajánlott fel a tárca az érintett dolgozóknak.

A PM közleménye teljes terjedelmében:

"A Pénzügyminisztérium fokozott figyelemmel kíséri az Electrolux jászberényi üzemében dolgozók sorsát, az elbocsátással érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését. A cég dolgozóinak újbóli munkába állását segítheti, hogy csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 5 ezer betöltetlen versenypiaci álláshely van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat augusztus végi adatai szerint.

Az elbocsátott munkavállalók elhelyezkedését könnyítheti, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye is egyike azon térségeknek, amelyekben már elindult a munkaügyi hivatalok hatékonyságát, illetve a vállalatokkal való szoros kapcsolattartást erősítő Munkaerő-piaci reformprogram. Ennek keretében az érintett munkavállalók elhelyezkedését szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással is segítik. A legfontosabb, hogy a dolgozóknál a munkából-munkába elv érvényesüljön, ennek érdekében állásbörzék szervezése, folyamatos ügyfélszolgálat biztosítása, csoportos tájékoztatók tartása, illetve a környező munkáltatók felderítése is megvalósulhat a kormányhivatallal együttműködésben. A kormányzat mobilitási támogatásai szintén könnyíthetik a dolgozók újbóli munkába állását."

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
uzemanyag0920
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
gáztározo0921