Előfizetői tartalom

A nyugathoz való felzárkózás érdekében fontos Magyarországnak az ázsiai kereskedelem

A magyar export 75%-a nyugat-európai országokat céloz, e gazdaságokkal való felzárkózás érdekében fontos, hogy a kormány diverzifikálni tudja a magyar gazdaságot többek közt azzal, hogy a keleti piacok felé nyit – mondta el Gion Gábor, pénzügyekért felelős államtitkár Hongkongban, az idei Övezet és Út csúcson egy panelbeszélgetésben. A kormány célja, hogy a magyar gazdaság legalább 2 százalékponttal túlteljesítse az EU-s növekedést.

2015-ben az egyik első ország voltunk, amely csatlakozott az Övezet és Út programhoz; a kormány keleti nyitás iránti ambíciói jól találkoztak a Kína által koordinált nemzetközi infrastruktúra- és kereskedelemfejlesztési projekttel – ismertette az államtitkár. Gion Gábor kitért arra is, hogy Magyarország az egyik legfontosabb felvevő országa a kínai tőkének a régióban:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés