trump_getty
Gazdaság

Trump megint megcsillogtatta zseniális észjárását: negatív kamatokat követel a jegybanktól

Portfolio
Donald Trump amerikai elnök arra szólította fel a Fedet (természetesen Twitteren), hogy nyomja negatív tartományba az irányadó rátát, hiszen más országok jegybankjai is ezt az eszközt használják a gyenge gazdasági növekedéssel szembeni küzdelemhez. És hát, ha ők igen, akkor mi miért nem? – gondolja a bejegyzése alapján Trump.

Trump Twitter-bejegyzésében legújabban arra jött rá, hogy a negatív kamatok sokat spórolnának az államnak az államadósság visszafizetésében. Arra persze már nem tér ki a gondolatmenet (de nyilván végiggondolta), hogy például az európai és japán jegybankoknak milyen kockázattal és pénzpiaci feszültségekkel kell szembenézniük a negatív kamatok miatt, vagy éppen amiatt, hogy mindez a gazdasági növekedést és az inflációt sem lendítette be úgy, ahogyan azt várták.

Trump posztjában utal arra is, hogy a Fed-elnök Jay Powell naivitását mutatja az, hogy nem „engedi” az országot azt csinálni, amit más országok már csinálnak. Ez persze nem meglepő, Trump már korábban is hibáztatta a Fedet és a jegybankelnököt amiatt, hogy nem várják elég gyorsan és nagy léptékben az alapkamatot.

Hogy mindez hogy egyeztethető össze azzal,hogy múlt hónapban újságíróknak még arról beszélt Trump, hogy nem akar negatív kamatokat látni, azt csak ő tudhatja.

Címlapkép: Getty Images/Chip Somodevilla

chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
chips