Előfizetői tartalom

Matolcsy az alacsony kamatok örökkévalóságáról ír

Portfolio
A Bloomberg Businessweek egy nyári cikkére hivatkozva tett közzé egy rövid írást Matolcsy György. A Növekedés.hu oldalon megjelent írásban a Magyar Nemzeti Bank elnöke a tartósan alacsony kamatok mellett érvel, bár nem teljesen világos, hogy a cikk értelmezéséről vagy továbbgondolásáról van-e szó. Az írás nem tartalmaz újdonságot a jegybank eddig ismert szerepfelfogásához képest, illetve nincs is közvetlen monetáris politikai üzenete, de így is hozzájárulhatott a forint mai, új történelmi mélypontra gyengüléséhez, hiszen mégis csak az MNB-elnöke mondja ki, hogy a monetáris politikák tartósan lazák maradnak a világban.

"Az alacsony kamatok mindent megváltoztattak az elmúlt évtizedben" - idézi a Növekedés.hu oldalon Matolcsy György a Bloomberg Businessweek július 29-i írásának a címét. Az MNB elnöke a "100 szó" néven futó rovatban a cikk címe után rögtön hozzáteszi: az alacsony kamatok még hosszú ideig velünk maradnak.  A korábbi "normális" kamatok és hozamok nem fognak visszatérni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái