InSimu_Founders factory
Gazdaság

Londoni cég fektet be a magyar egészségügyi startupba

Portfolio
A diaganosztikus oktatást megreformáló InSimu csapata 250.000 font értékű befektetést vont be a londoni Founders Factorytől.

Az InSimu bejelentése szerint megállapodást kötöttek a londoni székhelyű Founders Factory befektetővel. Az orvosképzést fejlesztő startup ezzel egy 6 hónapos londoni accelerator programba kerül be, melynek keretében 250.000 font (94 millió forintnak megfelelő) befetektésben részesülnek, és a Founders Factory szakmai mentor csapatával közösen dolgoznak az orvosi oktatási együttműködések kialakításán.

Az InSimu célja, hogy szimulált betegek segítségével kiterjessze az orvostanhallgatók és orvosok tapasztalatserzési lehetőségét egy biztonságos virtuális környezetben, valamint a termék egyetemi verziójával, az InSimu University-vel gyakorlatiasabbá, mérhetővé és hatékonyabbá tegye a klinikai képzést az oktatási intézmények számára. Az InSimu University egyetemi igényekre szabott funkciókkal segíti az oktatók és hallgatók közös munkáját, mint a virtuális betegekből álló diagnosztikai kurzus, vizsga platform, vagy a hallgatók diagnosztikai teljesítményének automatikus elemzése.

A Founders Factory olyan nagyvállalati partnerekkel dolgozik együtt, mint a Holtzbrinck Publishing Group, L’Oreal, the Guardian, és egyik kiemelt fókuszterülete az oktatástechnológia. Az együttműködési megállapodás az InSimu jelenlegi inkubációs partnere, a Startup Campus nemzetközi piacra lépési programjának is köszönhetően jött létre.

Az együttműködés célja, hogy a hazai egyetemek mellett az Egyesült Királyságban is bevezessük az orvosképzésbe a diagnosztikai készségek objektív mérését és folyamatos fejlesztését lehetővé tevő oktatási platformunkat

- mondta el Dr. Tóth Gábor, az InSimu társalapítója és ügyvezetője.

A piaci fókusz egyelőre az Egyesült Királyságon van, a partnerek azonban világszinten érdeklődnek az alkalmazás iránt. Az InSimu diagnosztikai kurzusai Magyaroszság után elindultak olyan országokban is, mint Ecuador, Bolívia és Nepál. 

Az elmúlt hónapokban az InSimu Magyarországon elsők között akkreditált diagnosztikai kurzust az USA kötelező orvos-továbbképzési rendszerében, így az amerikai orvosok immár magyar fejlesztésű kurzuson képezhetik magukat tovább kreditpontokat szervezve. 

Mi is ez az egész?

Az alapítók 2015 decemberében kezdtek el dolgozni a projekten. Az orvosi végzettségű dr. Tóth Gábor, valamint Katona Tamás programtervező informatikus által alkotott csapat két taggal bővült: az orvos és programtervező informatikus dr. Vincze János, illetve a marketinges vonalat képviselő Herdon Andrea csatlakozott a startuphoz - olvasható a startupról a Hiventures oldalán, mely a kockázati tőkealap-kezelő portfóliójának része.

A Hiventures és a Startup Campus Incubator által nyújtott befektetésnek köszönhetően 2017 nyarán az új munkatársakkal bővített csapattal indult a projekt megvalósítása. Az app – amit már több ezer orvostanhallgató használ – 2018 januárjában vált elérhetővé az App Store-ban és Google Playen.

Az InSimu 2017 nyarán a Hiventures magvető tőkeprogramja keretében 120 millió forintos befektetést kapott, amit a betegszimulációs app informatikai és orvosszakmai fejlesztésére, valamint a piaci bevezetésére fordítanak. A pénz mellett a Hiventures a kezdetek óta tanácsadóként segíti a megfelelő stratégiai irányok megtalálását, emellett nagyobb láthatóságot biztosít számukra PR tekintetben, valamint szakmai rendezvényeken való megjelenésekben és kapcsolati tőkéjük építésében is nagy támogatást jelent. A csapat tagjai a Hiventuresszel való közös munka során sokat tanultak a tőkebevonás folyamatáról, a befektetési alappal való együttműködés módjáról. 

Címlapkép forrása: InSimu

shutterstock_785823109
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500
maci
Frankfurti tőzsde
GettyImages-915743840
Renault
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500