Gazdaság

Újabb országot fenyegetnek dróntámadásokkal a jemeni felkelők

Portfolio
A jemeni húszi felkelőknek - saját állításuk szerint - olyan új drónjaik vannak, amelyekkel az Egyesült Arab Emírségekben is csapást mérhetnek többtucatnyi lehetséges célpontra.

A lázadók szóvivője szerdán beszélt erről, hozzátéve, hogy mind hagyományos, mind sugárhajtóműves drónokkal is bírnak, amelyek messze behatolhatnak Szaúd-Arábiába.

Szombaton a sivatagi királyság olajiparát légitámadás sújtotta: drónok vagy rakéták okoztak súlyos károkat. A támadás elkövetőiként az iráni támogatást élvező jemeni húszik jelentkeztek, ám Szaúd-Arábia szerdán azt állította, hogy a légitámadás eszközei nem délről, Jemenből, hanem észak felől érkeztek célpontjaikhoz. Rijád közlése szerint Iráni támaszpontról indíthatták útjukra a fegyvereket.

A sivatagi királyság szerdán közszemlére tette drónok és manőverező robotrepülőgépek, más néven cirkáló rakéták roncsait, amelyekről védelmi minisztériumának szóvivője sajtótájékoztatón azt állította, hogy iráni eredetűek, és hogy ezek az eszközök mértek csapást szombaton szaúdi célpontokra. Elmondása szerint ezek "megdönthetetlen bizonyítékok" arra, hogy Irán volt a támadó: 25 drónt és rakétát indított a két szaúdi olajipari komplexum ellen, olyan fegyvereket, amelyeket az iráni Forradalmi Gárda alkalmaz.  

Irán tagadja, hogy bármi köze lenne a támadáshoz, amely kevesebb mint a felére apasztotta Szaúd-Arábia  finomított kőolajtermelését.

A szaúdi fegyverroncs-bemutatóra az iráni elnök egyik tanácsadója Twitter-üzenetben reagált.

"A sajtótájékoztató azt bizonyította, hogy Szaúd-Arábia nem tud semmit a rakétáknak és a drónoknak sem a gyártási, sem pedig indítási helyéről, ráadásul adós maradt annak magyarázatával, hogy a szaúdi védelmi rendszer miért mondott csődöt" - írta az iráni tanácsadó.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
donaldtrump