Előfizetői tartalom

Egyre kevesebb gyerek születik Kínában

MTI
Tovább csökkent a születések száma Kínában az év első felében regionális felmérések adatai szerint - olvasható egy, a China Daily kínai pártlap internetes oldalán csütörtökön megjelent cikkben. A városokban és vidéken egyaránt megfigyelhető csökkenő tendencia megfelel a népességkutatók előrejelzéseinek, akik szerint az újszülöttek száma az elkövetkező években tovább esik majd a távol-keleti országban.

Az idei év első felére vonatkozóan országos adatot egyelőre nem közöltek, a regionális felmérések eredményei alapján azonban - területenként eltérő mértékben, - jelentős csökkenés volt megfigyelhető a születések számában. A Kína délnyugati részén fekvő, csaknem 31 millió lakosú Csungking városában például a január-májusi időszakban mintegy 68 400 újszülöttet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés