Az Országos Gerincgyógyászati Központ bejárata.
Gazdaság

Kiderült, ki pályázna a Budai Egészségközpont épületére

Portfolio
A napokban derült ki, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő eladásra hirdette meg a honvédelmi tárca egykori, budai ingatlanát, melyben most az Országos Gerincgyógyászati Központ és a Budai Egészségközpont is működik. Varga Péter Pál cége már 15 éve bérli az ingatlant és a BEK alapítója egy szerdai háttérbeszélgetésen beszélt terveiről.
Varga Péter Pál előadóként ott lesz a Portfolio Private Health Forumon.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő valóban eladásra kínálja az Országos Gerincgyógyászati Központ Királyhágó utcai épületét, amely egyben a magán egészségügyi szolgáltatást nyújtó Budai Egészségközpont (BEK) központjaként is működik - írja a Medical Online. A Népszava információi szerint csütörtöktől 5 napon át lehet licitálni az ingatlanra és a nyilvánosan meghirdetett ingatlan megvásárlásában a jelenlegi működtető a legérdekeltebb. Az ingatlanlicit győztesét állítólag jövő hétfőn hirdetik ki.

Varga Péter Pál cége 15 éve bérli az ingatlant, jelenleg havi 1,5 millió forintért, a megállapodásban pedig az is benne van, hogy 2025-ig garantált a joga és még további tíz évre van opciója. A napilap (mely cikkében azt sugallja, hogy nem lesz verseny az ingatlanért) úgy tudja, hogy

a licitre jelentkezőnek eleve egymilliárd forint letéttel kellett megerősítenie a vételi szándékát.

Varga Péter Pál

Budai Egészségközpont, alapító-főigazgató, gerincsebész

Dr. Varga Péter Pál 1979-ben szerezte meg diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán és 1983-ban tette le ortopédiai szakvizsgáját. 1986 és 1993 között 17 alkalommal vett ré...
Tovább
Dr. Varga Péter Pál 1979-ben szerezte meg diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán és 1983-ban tette le ortopédiai szakvizsgáját. 1986 és 1993 között 17 alkalommal vett ré... Tovább

A Portfolio elsőként írta meg, hogy a Csányi Sándor érdekeltségében álló Bonitas Zrt. 75%-ra növelte korábbi 60%-os tulajdonrészét a Varga Péter Pál által alapított BEK-ben. A szerdai háttérbeszélgetésen az is kiderült, hogy magánszolgáltató egyébként úgy tartaná méltányosnak, ha ők lennének a befutók – bár egyelőre csak egy licitáló személyében biztosak –, hiszen megalakítása óta eltelt 15 évben a BEK 2 milliárd forintot fordított fejlesztésre, s már évek óta szerették volna megvásárolni az épületet. Arról is beszélt, hogy erkölcsi alapjuk van arra, hogy övék legyen az ingatlan, hiszen anno az enyészettől mentették meg, amikor megvették a „Lipóthoz” vagy a Szabolcs utcai Kórházhoz hasonlóan végleges bezárásra ítélt épületegyüttest.

Nagy terveik vannak

A BEK igazgatója és alapítója a beszélgetésen a társaság fejlesztési terveiről is beszélt:

  • Megnyílt Észak-Pesten az új telephely 700 millió forintos beruházással. Ennek köszönhetően csökkenthetők a várakozási idők a budai szakrendeléseken.
  • A dél-budai telephely megnyitását jövőre tervezik a Magyar Nemzet cikke szerint.
  • Ha a liciten a BEK nyer, akkor indul a nagyszabású beruházás, amellyel egy új épületet húznának fel a meglévő OGK épülete mellé.
  • A tervezett új részlegben egy helyre kerül a műtőblokk, az intenzív osztály (14 helyett 24 ágyas), radiológiai egység és bővül a magánbetegek részlege is. Erről elsőként Varga Péter Pál a Portfolio-nak adott 2017-es interjújában beszélt.
  • Lesz mélygarázs a tervek szerint, új energetikai központ, és az új épület 22 ezer négyzetméter lenne. A jelenlegi 170 ágy további 160-nal növekedne.
  • Ha még sem ők nyernék a licitet, akkor az új kórház építésére alkalmas telek után néznek, négyszeresére emelkedne a szakrendelők száma.
  • A BEK árbevétele idén előreláthatólag meg fogja haladni a 8,8 milliárd forintot, amiből mindössze 3,5 milliárd forintot tesz ki a közellátásból finanszírozott gerincbetegek után fizetett összeg, a többi privát forrásból származik - írja a Magyar Nemzet.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio Private Health Forum november 6-án. A részletes program már elérhető:

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Beliczay László

Frankfurti tőzsde
Bear
Emmanuel Macron Albania Eszak-Macedonia csatlakozasi targyalasok
Hiventures konferencia
közút baleset rendőr mentő
shutterstock_785823109
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500