Laszlo Trocsanyi, Hungary's minister of justice
Gazdaság

Október 1-én lesz Trócsányi László meghallgatása

Portfolio
Elkészült az Európai Parlamentben a biztosjelöltek meghallgatásának menetrendje. A parlamenti kapcsolatokért felelős szlovák taggal kezdődnek szeptember 30-án a meghallgatások, a magyar Trócsányi László október 1-én kora este kerül sorra.

Október 1-én kora este hallgatja meg az Európai Parlament külügyi bizottsága a magyar Trócsányi Lászlót, akit a szomszédságpolitikai és bővítési biztosnak jelölt csapatában Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke - írja a Bruxinfo.

A biztosjelölti meghallgatásokat szeptember 30. és október 8. között tartják az EP-ben, a magyar kormány által Brüsszelbe küldött korábbi igazságügyi miniszter mindjárt a második nap kerül sorra a 3 órásra tervezett kérdezz-feleleken. 

A meghallgatások célja a jelölt biztosi és szakmai alkalmasságának és hozzáértésének a megállapítása. Ursula von der Leyen csapatának tagjait a szakterületükkel foglalkozó parlamenti bizottságok teszik majd próbára, és utólag véleményt is formálnak felkészültségéről. Ezt a Bizottság megválasztott elnöke ugyan nem köteles figyelembe venni, ám ebben az esetben azzal is számolnia kell, hogy az Európai Parlament az október 23-ra tervezett végszavazáson az egész testületet elutasítja.

A képviselők szeptember 30-án elsőként a szlovák Maros Sefcovicot hallgatják, aki az intézményekkel fenntartott kapcsolatokért lesz felelős a testületben. 

Utána az ír Phil Hogan (kereskedelem) és a bolgár Mariya Gabriel (ifjúság, innováció, oktatás) következik. 

A magyar biztosjelölt kedden (október 1-jén) az utolsó párban kerül sorra ciprusi kollégájával párhuzamosan. Kedd és csütörtök között minden nap 6-6 meghallgatást tartanak. A hétvégi szünet után október 7-én és 8-án zárul le a folyamat az alelnökök kifaggatásával. Az utolsó előtti nap a jogállamért felelőp cseh Vera Jourová és a spanyol kül- és biztonságpolitikai főképviselő, Josep Borrell ad számot tudásáról. 

A kiemelt, ún ügyvezető alelnökök, a lett Valdis Dombrovskis, a dán Margrethe Vestager és a hollan Frans Timmermans (ilyen sorrendben) zárják majd a sort. 

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

shutterstock_785823109
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500
maci
Frankfurti tőzsde
GettyImages-915743840
Renault
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Donald Trump Orban Viktor vamtarifa1500