Előfizetői tartalom

A kínai jegybank is lazításba kezdett

Portfolio
|
MTI
A kínai jegybank csökkentette a referencia-kamatlábát 4,25%-ról 4,2%-ra. Az 5 bázispontos vágással a jegybank piaci likviditás stabilizációját szerette volna elérni, tőkeinjekció alkalmazásával. A lépés nem érte váratlanul a piacokat. A kínai jegybank is utalt már erre előzetesen, de a kínai miniszterelnök hétfői interjúja – miszerint Kína 6% fölötti GDP növekedése már nehezen lesz tartható – is hozzájárulhatott a döntéshez.

A rátát egy hónapon belül immár másodszor mérsékelte az azt meghatározó 18 pénzintézet, amelyek pénteken 4,2 százalékon rögzítették az éves referenciamutatót, 5 bázisponttal lejjebb az augusztusi, 4,25 százaléknál. Elemzők számítottak a bejelentésre, miután a kínai jegybank szeptember 16-ától csökkentette a bankok kötelező tartalékrátáját, és kilátásba helyezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés