Előfizetői tartalom

Hiába a horror hírek: egyre kevesebb a halálos közúti baleset

Portfolio
A hazai közutakon 2019 II. negyedévében 4366 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, ami  3,9%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. Kimenetelüket nézve a változás még kedvezőbb, mivel az összes baleset alakulásához képest nagyobb mértékben csökkent mind a halálos (25%-kal), mind a súlyos  balesetek (4,5%-kal) száma - írja a héten kiadott jelentésében a KSH.

A személysérüléses közúti közlekedési balesetek 94%-a továbbra is a járművezetők hibájából történt. 2019 II. negyedévében a járművezetők 4093 alkalommal okoztak balesetet, ez a szám az előző év azonos időszakához képest 3%-kal csökkent. Forrás: KSH Közel harmadával csökkent a járművezetők hibájából bekövetkezett halálos kimenetelű balesetek száma. Ezeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés