ensz0922
Gazdaság

Napelemeket kap az ENSZ New York-i székháza

MTI
Zöldenergiára vált és a tagországok létszámával megegyező számú, százkilencvenhárom napelem is táplálja ezentúl az ENSZ New York-i székházát, a beruházást kedden avatja fel Narendra Modi indiai kormányfő.

A napkollektorparkot, amelyet az indiai függetlenségi mozgalom legendás alakjáról, Mahatma Gandhiról neveztek el, India ajándékba adja a világszervezetnek. A napelemeket a világszervezet egyik épületének ötödik emeletén helyezték el. Az ott termelt energia ugyan nem fedezi a világszervezet teljes energiaigényét, de az előállítandó 86 ezer kilowattos teljesítmény több mint 30 tonna szén energiájának felel meg.

Indiai diplomaták elmondták, hogy a létesítménnyel annyi káros anyag váltható ki, amennyit egy több mint ezer fából álló ültetvény tíz év alatt kötne meg. Az indiai sajtó értesülései szerint India egymillió dollárt fordított a napelemparkra, amellyel Gandhi születésének 150. évfordulójáról - 1869. október 2. - kívánnak megemlékezni.

A park avatásának az ad különös aktualitást, hogy keddtől New Yorkban az ENSZ-közgyűlés idei ülésszakán államfői és miniszterelnöki szinten folytatnak majd vitát a klímaváltozásról. Egy előzetes tanácskozáson, szombaton, a világ minden sarkából érkezett fiatalok százai tárgyaltak ugyanerről a témáról.

Hétfőn klímacsúcsot tartanak az ENSZ-ben, amelyen a világ vezetői várhatóan újabb vállalásokat tesznek a környezet védelme érdekében.

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

Etele plaza latvanyterv
BenzinGázolaj
hollandia_nyugdíjasok_getty
GettyImages-1177537643
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
GettyImages-1177537643