Előfizetői tartalom

Elemzők: kockázatot jelent a gyenge forint

MTI
|
Portfolio
A Századvég Gazdaságkutató 4,8 százalékra javította az idei GDP-növekedési előrejelzését, 2020-ra pedig 3,9 százalékos bővülést vár, ám megjegyzik, hogy a tartósan erős növekedésre kockázatot jelent a német gazdaság gyengélkedése, a Brexit, a versenyképesség javulásának elmaradása és a gyenge forint is. A GKI Gazdaságkutató is emelte előrejelzését, azonban a Századvégnél alacsonyabb bővüléssel számolnak. A GKI a júniusban prognosztizált 4 százalék helyett 4,3 százalékot vár, jövőre azonban 3 százalék alá csökkenhet a növekedés üteme. A GKI szerint a forint tartósan gyenge maradhat az euróval szemben.

Lassuló európai gazdaság A GKI Gazdaságkutató arra számít, hogy az év második felében markáns lassulás lesz tapasztalható a magyar gazdaságban, a Századvég azonban úgy véli, hogy a kockázatok ellenére az idei évben még gyors marad a GDP-növekedés. A GKI arra alapozza az előrejelzését, hogy a gazdasági várakozások trendje az Európai Unióban és Magyarországon is romló....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés