gyár190920
Gazdaság

Folytatódik a gazdaság botladozása az év végén is?

Portfolio
A hét elején jelennek meg az előzetes beszerzési menedzserindexek, melyekből kiderül, hogyan indul a nagy év végi hajrá a konjunktúra szempontjából. Itthon az MNB keddi kamatdöntésére lesz érdemes figyelni, a jegybank lépése és kommunikációja meghatározhatja a forint sorsát is.

Izgalmasan indul a hét, hiszen hétfő délelőtt jönnek a szeptemberi előzetes beszerzési menedzserindexek, melyek kiemelten figyelt konjunktúramutatók. Ezekből egyrészt kiderülhet, hogy áll a világgazdaság a harmadik negyedév végén, másrészt lehet belőle következtetni a negyedik negyedéves gazdasági aktivitásra is. Magyar szempontból különösen fontos lesz a délelőtt érkező német és európai adatok, de délután a tengerentúlról is hasonló statisztika érkezik. Itthon a Pénzügyminisztérium közli az augusztusi részletes államháztartási egyenleget.

Magyar szempontból a keddi lesz a hét legfontosabb napja, persze nem azért, mert megjelenik a német IFO gazdasági hangulatindex. Sokkal inkább az MNB kamatdöntő ülésére lesz érdemes figyelni, főleg azért, mert friss negyedéves növekedési és inflációs prognózis is érkezik a jegybanktól, illetve a devizaswapok negyedik negyedéves állományáról is döntenek.

Csütörtök reggel közli a népmozgalom friss adatait a KSH, délelőtt pedig várhatóan bemutatják az MNB részletes inflációs jelentését. Emellett érdemes lehet fél szemmel figyelni az ÁKK kötvényaukciójára is, hiszen az utóbbi hetekben nagy mozgások voltak a másodpiaci hozamokban. Amerikában a második negyedéves növekedés felülvizsgált adatát, illetve a személyes fogyasztások alakulását közlik. Az eddig megismert adatok alapján 2%-kal bővült az amerikai gazdaság, ezen várhatóan a harmadik felülvizsgálat sem változtat majd érdemben.

A hét végére is marad érdekes adat, a KSH a munkanélküliség legfrissebb számait közli pénteken, majd a nap második felében az amerikai tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya hozhat izgalmakat.  

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
koronavirus2