Előfizetői tartalom

Elemzők: nem zavarja az MNB-t a rekordgyenge forint

Portfolio
Nem változtatott a kamatkondíciókon a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa, azonban közleményében a lefelé mutató inflációs kockázatokat hangsúlyozta, amely arra utalt, hogy tartósan laza vagy a jelenleginél akár még lazább politikát is folytathat, miközben megemelték a kiszorítandó likviditás nagyságát. Elemzők szerint az MNB-t nem érdekli a rekordgyenge forint, így akár további esés is elképzelhető.

„A Monetáris Tanács megítélése szerint a korábban még szimmetrikus inflációs kockázatok az elmúlt negyedévben aszimmetrikussá váltak. A lassuló európai konjunktúra hatásai miatt tovább erősödtek a lefelé mutató inflációs kockázatok” – írta az MNB Monetáris Tanácsa a mai döntést követő közleményében. Ebből az is kiderült, hogy a negyedik negyedévre megcélzott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés