Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszter elõadást tart az 57. Közgazdász-vándorgyûlésen a Nyíregyházi Egyetemen 2019. szeptember 7-én.MTI/Czeglédi Zsolt
Gazdaság

Bejelentették: októbertől már csak a Volánbusz végzi a helyközi személyszállítást Magyarországon

Portfolio
MTI
A hat regionális közlekedési központ jogutódlás útján beolvad a VOLÁNBUSZ Zrt.-be, így október 1-től országszerte már csak ez az állami vállalat végzi a helyközi autóbuszos közösségi személyszállítást – közölte az MTI-vel a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Bártfai-Mager Andrea a közleményben azt hangsúlyozta, hogy a buszos cégek integrációjától eredményesebb, hatékonyabb működést vár a kormány és maga a lépés sem a menetrendre, sem az utazási tarifákra nincs hatással, ugyanakkor az országos szolgáltatási lefedettséggel rendelkező társaság egységesebb és egyben magasabb színvonalú szolgáltatást tud majd nyújtani az utazóknak.

A közlemény azt is hangsúlyozza, hogy az integráció a munkavállalók többségénél a napi feladatokat tekintve semmilyen változást nem okoz, hosszú távon viszont számos előnnyel jár, hiszen a VOLÁNBUSZ Zrt. az új szervezeti keretek között erősebb, stabilabb hátteret és kiszámíthatóbb munkahelyet biztosít a dolgozók részére. A hat regionális közlekedési központ beolvadásával közel 19 ezer fővel Magyarország harmadik legtöbb munkavállalóját foglalkoztató állami társaság jön létre.

A tárca nélküli miniszter emlékeztet rá, hogy a hónapok óta zajló integrációs folyamat levezénylésével a VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója, Dávid Ilona lett megbízva, de a feladatai ezzel nem érnek véget. Az elkövetkezendő időszakban számos feladat vár megoldásra, többek között a területileg eltérő tevékenységek, informatikai rendszerek összehangolása, a feltárt párhuzamosságok megszüntetése, a szakterületek működésének egységesítése – hangsúlyozta a tárca nélküli miniszter.

Azt is rögzíti: „Az integrációs folyamat végére egy szakmailag jól felkészült, az utazási és a megrendelői igényekhez jobban igazodó, hatékonyabban működő és gazdálkodó, versenyképes közlekedési vállalat jön létre, amely nem csupán pozíciójának megtartására törekszik, hanem képes új piacok felé is nyitni."

A tulajdonosi szándék szerint az integráció elősegíti a piacnyitásra történő felkészülést, hozzájárul a szolgáltatási színvonal növeléséhez, melynek köszönhetően az állami társaság sikeresebben vehet részt a helyközi autóbuszos közszolgáltatási feladatok ellátására kiírandó pályázatokon, valamint hatékonyabban bonyolíthatja le az eszköz-, anyag- és járműbeszerzéseket – zárul a tárca nélküli miniszter közleménye.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
chips