Előfizetői tartalom

A Rheinmetall is beszáll a modern magyar páncélosok legyártásába

Portfolio
A német Rheinmetall fogja gyártani a magyar Leopard 2A7+ általános harckocsik és a Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackok fő fegyverzetét és tűzvezérlő rendszerét – jelentette be a német vállalat weboldalán. A tankok L55A1-es lövegeket kapnak majd, ezeket a korszerű fegyvereket eddig még csak két ország rendszeresítette. A 300 millió eurós megállapodás része 13 darab HX és TGS logisztikai jármű is.

Mint korábban megírtuk, 2018 decemberében állapodott meg a Krauss-Maffei Wegmann (KWM) vállalat a Honvédelmi Minisztériummal 44 új, Leopard 2A7+ általános harckocsi és 24 Panzerhaubitze 2000 önjáró tarack legyártásáról a Magyar Honvédség számára. Ezzel a Honvédség a világ legmodernebb páncélosaival cseréli le a jelenleg használt, hidegháborús szovjet-orosz haditechnikát....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés