ujautonyitokep1001uuu.jpg
Gazdaság

Nagyon veszik az új autókat Magyarországon - Ezek most a legnépszerűbb márkák

Portfolio
Szeptemberben 9655 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 8,6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ez egyben azt is jelentette, hogy az év első kilenc hónapjában 115 106 új gépkocsit adtak el, ami 10 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) és a Carinfo.hu a DataHouse adatai alapján.

Az MGE hivatalos oldalán megerősítette, hogy az év első kilenc hónapjának értékesítési számai nagyon közel vannak időarányosan a növekedési várakozásukhoz, így az év végére várt értékesítési volumen reálisnak, sőt inkább túlteljesíthetőnek látszik. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a személygépjárművek esetében az idén összesen 160 ezer forgalomba helyezéssel számolt az MGE a januárban kiadott előrejelzésében.

Kiemelték, hogy a tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik, mert a felvevő piac egyelőre korlátozott és alatta van az év eleji várakozásoknak. Ugyan a töltőhálózat fejlődik és sok esetben az otthoni és munkahelyi töltés is megoldott, de ezen autók beszerzési ára továbbra is igen magas. Megjegyezték, a plug-in hibrid autók visszaszorulóban vannak a hibridekkel és a tisztán elektromos modellekkel szemben.

Az egyesület korábban azt is hangsúlyozta, hogy a kormány nagycsaládosokat támogató programja nagyon sikeresen indult. A legfrisebb statisztikák szerint szeptember végéig mintegy 14 ezer igénylés érkezett, ami meghaladja a várakozásokat. Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, a bejelentése után 5 hónappal július elsején életbe lépett a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program. Friss összeállításunkban megnéztük az aktuális listaárakat, amelyeket az alábbi linkre kattintva lehet elérni:

Szeptemberben egyébként a legtöbb autót az Opel adta el, szám szerint 1178 darabot, a márka piaci részesedése ezzel 12,2 százalék volt. A lista második helyén a Ford állt 1150 darab eladott új személyautóval és 12 százalékot megközelítő piaci részesedéssel, őket követte a Kia, a Toyota és a Dacia.

A legnépszerűbb kategória a globális trendeknek megfelelően nálunk is az SUV, több mint minden harmadik autó (37%) SUV volt az eladót új autók között az év első kilenc hónapjában. A lista második helyét az alsó-középkategória, míg a harmadikat a kisautók szerezték meg.

Kiderült az is, hogy múlt hónapban 1268 új kishaszongépjármű került forgalomba, 29 százalékkal kevesebb, mint tavaly szeptemberben. A nagyhaszonjárművek és az autóbuszok forgalomba helyezése szintén mérséklődött, 47 és 41 százalékos volt a visszaesés az előző év azonos időszakához képest.

BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
trump
GettyImages-1185431673
férfi pizsamában nézi a telefonját
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1132938888