Előfizetői tartalom

Itt a mutató, ami megmondja, hogy milyen gazdag vagy

Portfolio
A Bloomberg összerakott egy új mértékegységet, ami szórakoztató módon sorolja a világot vagyoni osztályokba. A manapság használt milliomos és milliárdos kifejezések elavultak: a -2 és 11 közötti skála izgalmasabban definiálja az emberek vagyoni helyzetét, ami viszont még fontosabb, megmutatja, hogy mennyire is nagy szakadék tátong a szegények és az ultragazdagok között.

Amikor valakire azt mondjuk, hogy milliomos, az soknak tűnik, de milliomos és milliomos között is nagy különbségek vannak. Sőt, milliárdos és milliárdos között végképp kiugróak a különbségek, főleg dollárban értve. Azt pedig nem is használjuk, hogy esetleg valaki százezres vagy százasos. Épp ezért valakire azt mondani, hogy milliomos, már nem elég precíz megjelölése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés