Előfizetői tartalom

Merkel: nem engedünk az orosz szankciókból, de jöhet a normandiai csúcstalákozó

Portfolio
|
MTI
Az Oroszország elleni büntetőintézkedések visszavonásáról nem lehet szó, de a Németország, Franciaország, Ukrajna és Oroszország alkotta normandiai négyek országcsoport újabb csúcstalálkozóját már meg lehet tartani - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben az ukrajnai Donyeck és Luhanszk megye egyes területei különleges státusáról kötött megállapodással kapcsolatban. Az oroszellenes uniós szankciók hatályát legutóbb júniusban hosszabbították meg, újabb hat hónappal, 2020. január 31-éig.

A kancellár a német-holland kormánykonzultáció után Mark Rutte holland kormányfővel tartott tájékoztatóján kérdésre válaszolva kifejtette: a Donyec-medence különleges státusáról kötött megállapodás azt jelenti, hogy sikerült megtenni egy lépést, amelyet sok további lépésnek kell követnie. Ezért még nem kerülhet napirendre az Oroszországgal szemben az ukrajnai tevékenysége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés