Előfizetői tartalom

17 éve nem adtak át ekkora útszakaszt Magyarországon

Portfolio
MTI
Kedden már beharangoztuk, szerdán aztán meg is történt az elmúlt 17 év messze legnagyobb útátadása Magyarországon, ugyanis a nettó 145 milliárd forintos magyar költségvetési forrásból megépült M44-es gyorsforgalmi út Kondoros és Tiszakürt közötti 62 km-es szakaszát átadták és így 25 perccel rövidül a Budapest és Békéscsaba közötti menetidő. Az alföldi várost ezzel és az M44-es későbbiekben megépülő elemeivel bekötik a gyorsforgalmi úthálózatba, így a közlekedés tovább gyorsul majd, illetve a közlekedésbiztonság is jelentősen javul.

Az M44-es Kondoros és Tiszakürt közötti 62 km-es szakaszának hivatalos átadására szerdán került sor és az új útszakasz a meglévő 44-es utat fogja tehermentesíteni. A fejlesztés teljes egészében hazai forrásból valósult meg. A négysávos szakasz az M44 későbbiekben megépülő további elemeivel együtt beköti Békéscsabát a gyorsforgalmi hálózatba. A Békés megyei Kardos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái