tesla1003
Gazdaság

Hatalmasak az elvárások: már az is kevés, ha a Tesla történelmet ír

Portfolio
Hiába gyártott és értékesített rekordszámú autót a Tesla a harmadik negyedév során, így is alulmúlta az elemzők várakozásait, amit a befektetők egyáltalán nem díjaztak. Az amerikai elektromosautó-gyártó árfolyama több mint 5 százalékot esett az amerikai tőzsdék zárását követő kereskedési szakaszban.

A Tesla 97 ezer autót értékesített globálisan a harmadik negyedév során, amely meghaladta a második negyedévben felállított 95 200 darabos rekordot, elmaradt viszont az elemzők által várt 99 ezer darabos értékesítésétől – írja a CNBC.

A vállalat beszámolója szerint összesen 79 600 Model 3 és 17 400 Model S és X talált új gazdára a harmadik negyedévben. Az előző év azonos időszakában 55 840 Model 3 és 27 660 Model X és S került átadásra. Az értékesítési számokat és a modell-mix összetételét kiemelten figyelik a piaci szereplők, ugyanis jó támpontot adhatnak arra vonatkozóan, hogy milyen pénzügyi eredménnyel zárta a vállalat az adott negyedévet. A fenti számokat figyelembe véve elmondható, hogy a teljes értékesítésnek csupán 18 százalékát tették ki a drágább, nagyobb profittal értékesíthető S és X modellek, egy évvel korábban ez az érték még 33 százalék volt.

Kiderült az is, hogy a Tesla 96 155 autót gyártott a harmadik negyedév során, amelynek közel 83 százalékát, 79 900 darabot a Model 3 adta. Érdemes megjegyezni, hogy a gyártás területén is rekordot ért el a Tesla, ugyanakkor nem lesz könnyű dolga a vállalatnak, hogyha teljesíteni akarja Elon Musk ígéretét.

A Tesla vezére korábban ugyanis arról beszélt, hogy 360 - 400 ezer autót értékesíthetnek idén, amely 45-65 százalékkal haladná meg a 2018-as értékesítési számokat. Ahhoz, hogy ez a nagyon ambiciózus célkitűzés teljesüljön, a Teslának 105 ezer autót kellene eladnia a negyedik negyedév során. Ez egyébként nem lehetetlen feladat, a FactSet elemzői szerint az amerikaiak 106 ezer autót adhatnak el az év utolsó három hónapjában, igaz, így csak a kitűzött sáv alját érik majd el. A Tesla pedig arról beszélt, hogy rekordszámú megrendelést kaptak a harmadik negyedév során, így arra kell nagyon figyelniük, hogy kellően fel tudják pörgetni a gyártásukat, hogy az igényeket ki tudják elégíteni.

A Tesla egyébként hiába gyártott és értékesített rekordszámú autót a harmadik negyedév során, az elemzői várakozásoktól elmaradó számokat rosszul fogadták a befektetők: az amerikai tőzsdék zárását követő kereskedési szakaszban több mint 5 százalékot esett a vállalat árfolyama, így jelenleg 230 dollár közelében tartózkodik.

teslachart1002
japan01
koronvavirus
bkv troli
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
japan01