Előfizetői tartalom

Magyarországot is érinti Trump új vámlistája

Portfolio
Azután, hogy a WTO szerdán jóváhagyta az Egyesült Államok panaszát az európai illegális repülőgépgyártási szubvenció kapcsán, a Fehér Ház nem várt sokat, és még aznap ki is vetette a megítélt vámokat. A lista főként Franciaországot, Németországot, Spanyolországot és az Egyesült Királyságot érinti. Az USA többségében 25%-os vámokat vetett ki élelmiszeripari termékekre, de a repülőgépgyártás esetében csak 10%-ot – derül ki az Egyesült Államok Kereskedelmi Hivatalának szerdán közzétett közleményéből.

Donald "Tariff-man" Trump csőre töltve várta a WTO vámengedélyezését, és amint kijött a döntés, a vámlista már készen állt arra, hogy bevezessék. A Trump adminisztráció Franciaországra, Németországra, Spanyolországra és az Egyesült Királyságra hangsúlyosabban vetette ki a vámokat. Az Egyesült Államok Kereskedelmi Hivatala (USTR) a döntést úgy indokolta, hogy azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés