ficzereandrea
Gazdaság

A jövő magyar kórháza egyszerre okos és zöld

Portfolio
Nincs szükség ennyi aktív betegellátást végző intézményre, ne a kapacitás, hanem az eredmények határozzák meg a finanszírozást, illetve legyen hely a krónikus beteg ápolására - fogalmazta meg erőteljes üzeneteit Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke a Hungaromed konferencián tartott előadásában.
Ficzere Andrea is ott lesz a november 6-i Portfolio Private Health Forum rendezvényen. Most érdemes regisztrálni:

Az ellátórendszer jelenlegi működését meghatározó feltételekről, valamint a jövő lehetséges irányairól beszélt előadásában az MKSZ elnöke. Meglátása szerint az aktív ágyak számának terhére kell növelni a krónikus betegellátást és ápolást végző intézmények számát, emellett fontos, hogy "ne a kapacitás, hanem az eredmények határozzák meg a közfinanszírozást". 

Úgy vélekedett, hogy a legnagyobb kincs a mai világban, így az egészségügyben is az adat, emiatt nagy figyelmet kell fordítani a kórházi adatok biztonságára és validitására is. Erre alapozva lehet kialakítani egy hatékonyabb ellátórendszert. A betegeknek is egyre nagyobb az igényük az információra, fontos, hogy az ellátók osszák meg velük az adatokat.

Szerinte további lényeges változás, hogy a fókusz a személyre szabott medicina felé mozdult el, és a hangsúlyt a prevencióra, a predikcióra és a potenciális betegségek kezelésére kell fektetni. Fokozni kell a betegélményt - húzta alá a Kórházszövetség elnöke. A hatékonyság növelése érdekében szükség van az intézményekben a felhőalapú megoldások alkalmazására, a mesterséges intelligencia és a digitális megoldások térnyerésére. 

A jövő szerinte ugyanis a smart hospitalokról szól, amelyekben a folyamatok nagy része digitalizált.

A Kórházszövetség missziójaként azonosította a tiszta és élhető viszonyok megteremtését, a valós költségfinanszírozást, az egészségügyi ellátórendszerre adaptált szabályozást. Új törvény megalkotására van szükség, aminek meg lehet felelni, mert most egyetlen kórház sem tudja hibátlanul teljesíteni az elvárásokat - fogalmazott. Külön kiemelte a betegközpontú ellátást és a munkatársak megbecsülését, mint fontos cél.

Arról is beszámolt, hogy az Uzsoki Kórházban útnak indította a zöld kórház koncepciót.

Ennek keretében tervezik a környezetbarát működést, az energiafelhasználás csökkentését, az alternatív energiafelhasználást, változásokat hajtanak végre az étkeztetésben (például nem lesznek eldobható műanyag dobozok, palackok, poharak), optimalizálják a hulladékkezelést, csökkentik a nyomtatás mennyiségét, amelyben az odafigyelés, a már meglévő dokumentumkezelő rendszer, illetve a későbbiekben bevezetendő elektronikus aláírás segíti majd őket. Célul tűzték ki a beszállítói környezet szabályozását és a munkatársak segítését is ebben a folyamatban.

Portfolio Private Health Forum 2019
November 6-án jön a Portfolio egészségügyi konferenciája. Részletek itt:
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
esport
Május 6-án indul az új Takarékbank
kindzsongundonaldtrump
chips
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
budapest lánchíd_getty