Előfizetői tartalom

Kína nyitott a részleges kereskedelmi megállapodásra

Portfolio
Szerdán szivárgott ki az információ kínai tárgyalóktól, miszerint Kína nyitott lenne részleges megállapodásra - írja a Bloomberg. A csütörtöki tárgyalást megelőzően a tárgyalók nem optimisták egy teljeskörű megállapodás megkötésében, ami befejezné a kereskedelmi háborút. A részleges megállapodást viszont a kínai felek ahhoz kötnék, hogy Donald Trump a jelenleginél több vámot nem vezetne be.

A kínai megállapodási javaslat azt jelzi, hogy Peking elszánt arra, hogy korlátozza a kereskedelmi háború kárait a világ második legnagyobb gazdaságára. Viszont Kína csak akkor menne bele a részleges megállapodásba, ha Amerika nem vezetne be újabb vámokat, értve ez alatt a további két körös vámemelést, amit október közepén és decemberben vezetnének be. Ennek fejében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés