fed
Gazdaság

Powell: hamarosan újra bővíti a mérlegét a Fed

Portfolio
A bankközi piacon tapasztalt likviditási problémák megoldásaként hamarosan újra növeli majd mérlegét a Fed – mondta kedden Jerome Powell egy rendezvényen. A jegybank elnöke szerint a pontos részleteket most dolgozzák ki, de nem lesz szó a válság után látott mennyiségi lazításról.

Néhány hete kezdődtek problémák az amerikai bankközi piacon, amikor az egynapos piacról szinte teljesen kiszáradt a likviditás. A Fednek ezért átmenetileg napi 75 milliárd dollárt kellett a rendszerbe pumpálnia, hogy ne legyenek még nagyobbak a problémák. A feszültség végleges megoldása viszont a jegybank mérlegének bővítése lesz hamarosan – mondta kedden Jerome Powell, a jegybank elnöke.

A szakember Denverben beszélt egy rendezvényen, ahol kiemelte, hogy az új eszköz pontos részleteit a következő napokban teszik közzé, az tűnik egyelőre biztosnak, hogy állampapírokat vásárolnak majd. Ugyanakkor hozzátette, hogy ez nem fogható fel mennyiségi lazításként, amit a válság után láttunk, valószínűleg a likviditásmenedzsment az elsődleges cél. Vagyis azzal, hogy különböző eszközöket vásárolnak, friss likviditáshoz juttatnák a bankrendszert.

A monetáris politikára vonatkozó kérdésre válaszolva Powell megismételte a Fed eddigi álláspontját: a jegybank döntéshozói adatvezérelt üzemmódban vannak, vagyis folyamatosan figyelik a beérkező számokat, és azok függvényében döntenek arról, szükséges-e ismét kamatot csökkenteni.

Frankfurti tőzsde
greta191211
Commissioner Johannes Hahn
Mathias Corvinus Collegium MCC könyvbemutató
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Semmelweis Egyetem Szócska Miklós