Előfizetői tartalom

Farkasokat nem kiáltó juhász, avagy hogyan lássuk előre a válságokat?

Ha előre nem is látjuk mindegyiket, fontos, hogy tanuljunk a múltbeli válságokból. Minden boldogtalan válság „a maga módján boldogtalan”, ezért érdemes kompozit indikátorokat is használni megelőzésükhöz. A külső egyensúly figyelése és megőrzése kulcsfontosságú a válságok elkerüléséhez. Különösen, ha fizetésimérleg-, deviza- vagy államadósság-válságról van szó. Mindezek hazai szempontból is fontos eredménynek tekinthetőek - írja Erhart Szilárd, közgazdász, aki az Európai Rendszerkockázati Testület sorozatában megjelent, pénzügyi válságok előrejelzéséről szóló elemzését ismerteti.

A pénzügyi válság-előrejelzésről Valóban vakok, semmit sem értők, mindent félrekezelők voltunk? - teszi fel a kérdést Király Júlia, korábbi jegybanki alelnök a pénzügyi válság hazai történetét átfogóan elemző közelmúltbeli kötetében. Az Európai Rendszerkockázati Testület friss tanulmánya (Exposition, Climax, Denoument, 2019) összekapcsolja a válság előrejelzését...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái