amerika bika reszveny
Gazdaság

Záporoztak a jó hírek: megállíthatatlan volt Amerika

Portfolio
Amerikában is nagyon jó volt a hangulat pénteken, több tényező együttes hatására zsákolták a részvényeket a befektetők. Különösen örültek annak a kereskedelmi megállapodásnak, amelyet az Egyesült Államok és Kína kötött.

Nagyon fontos megállapodás született Amerika és Kína kereskedelmi háborújában

A megbeszélések első fázisában "nagyon fontos" megállapodásra jutott az Egyesült Államok és Kína a két ország kereskedelmi vitájában - jelentette be pénteken Donald Trump amerikai elnök.

Tovább a cikkhez

Elfogyott a forint ereje

Az elmúlt napokban elsősorban a nemzetközi hangulat javulásából profitált a magyar deviza, péntek estére viszont elfogyott a forint ereje, az euróval szembeni jegyzés 332 közelében ragadt.

Tovább a cikkhez

Nagy dobásra készül az Uber

Az Uber bejelentette, többségi tulajdont akar szerezni az online élelmiszerbolt-hálózatot üzemeltető Cornershopban, amely Chilében, Mexikóban, Peruban és Kanadában van jelen.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken is részben azért, mert a piaci szereplők egy része elképzelhetőnek tartja, hogy részleges kereskedelmi megállapodás születhet majd az Egyesült Államok és Kína között.

Az erősödést segíti az is, hogy Kína a pénzügyi piacainak megnyitásával kapcsolatos menetrendet jelentett be. A közzétett ütemterv szerint hamarosan 100 százalékban külföldi tulajdonba kerülhetnek Kínában működő pénzügyi szolgáltatók. 

Optimizmusra adhat okot az is a piaci szereplők körében, hogy kora délután bejelentették, az EU Brexit-ügyi és a brit főtárgyalók konstruktív tárgyalásai után a brit főtárgyaló megkapta a mandátumot a 27 EU tagállam nagykövetétől az intenzív tárgyalások folytatására.

Mindezek együttes hatására a meghatározó amerikai tőzsdék kitartóan erősödnek a pénteki nyitás óta: a Dow Jones és az S&P 500 értéke közel 1,4 százalékot, míg a Nasdaq értéke 1,2 százalékot erősödött.

Címlapkép forrása: James Gourley/Getty Images

Bombasztikus hangulat a tőzsdéken, kitört az OTP

Nagyon jó hangulatban záródott a hét az európai tőzsdéken, a kontinens börzéi jelentős emelkedéssel zárták a hét utolsó napját, a tengerentúli tőzsdéken is jelentős emelkedés jegyében telt a pénteki keresskedés első fele. A kedvező részvénypiaci hangulatban a BUX is nagy emelkedéssel zárt, míg az OTP jelentős erősödéssel zárta a pénteki kereskedést.

Tovább a cikkhez
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
100 forint shutter