Előfizetői tartalom

Térképen mutatjuk a magyar valóságot: őrült különbségek vannak a fizetések között

Portfolio
Az idei év első felében is kitartott a keresetek gyors növekedése Magyarországon, amit a minimálbér és a garantált bérminimum dinamikus emelése mellett a munkaerőhiány is támogat. Azonban továbbra is igen nagy különbségeket láthatunk az egyes megyék között. Budapesten 1,8-szor annyit lehet keresni, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Gyors béremelkedés Idén is fennmaradt a bruttó keresetek 10% feletti növekedése, amit a legkisebb bérek 8-8%-os emelése mellett az is támogatott, hogy a vállalatok egyre nehezebben találják meg a szükséges dolgozókat. A bruttó kereset az év első felében megközelítette a 360 ezer forintot, míg a nettó kereset a 240 ezer forintot. Az továbbra is igaz, hogy a vállalati szféra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés