Kína
Gazdaság

Kritikus szint alá eshetett a kínai növekedés?

Portfolio
A héten kevés említésre méltó makroadat jelenik meg, itthon és külföldön is csendes időszak lesz, bár a kereskedelmi háború vagy a Brexit bármikor boríthatja a bilit. A leglényegesebb a hét végén érkező kínai GDP-adat lesz, főleg úgy, hogy a 6 százalékos lélektani határon táncol a növekedés.

A hét elején rögtön nyilvánvaló lesz, hogy unalmas napok elé nézünk, hétfőn várhatóan a KSH részletes ipari adata nem okoz majd érdemi piaci hatásokat. Közben Amerikában kereskedési szünnap lesz a Kolombusz-nap miatt, így onnan sem várhatunk friss impulzusokat.

Kedd hajnalban a kínai inflációs adatra figyel a világ, majd délelőtt a német ZEW gazdasági hangulatindex jelenik meg. Utóbbi főleg azért lesz érdekes, mert az utóbbi hónapokban kimondottan gyenge adatok jöttek a német gazdasági konjunktúráról.

A KSH szerda reggel közli az építőipar augusztusi számait, így kiderül, hogy a magyar gazdaság húzóágazata tovább pörög-e. Közben a briteknél a kiskereskedelem és az infláció friss adata érkezik, ahogy Amerikában is a fogyasztási statisztikára figyelhetnek a befektetők. Délután az IMF éves közgyűlésének kezdetével együtt jelenik meg a Valutaalap legfrissebb kiadványa, melyben a magyar gazdaság kilátásait is elemzik. Este pedig a Fed Bézs könyve jelenik meg, melyben az amerikai gazdaság helyzetét és kilátásait elemzi a jegybank.

A hét legfontosabb adata a kínai gazdasági növekedés előzetes statisztikája lesz, melyet péntek hajnalban tesznek közzé az ország hatóságai. A második negyedéves 6,2%-os bővülés után egy kis lassulásra számítanak a szakértők, a konszenzus 6,1 százalékos növekedésről szól, így a fő kérdés az lesz, hogy a 6 százalékos lélektani szint felett tud-e maradni az ország.

Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
kábítószer
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
szakkepzes