DKRCS20191015007
Gazdaság

Borkai Zsolt: kilépek a Fideszből

Portfolio
Borkai Zsolt, vasárnap újraválasztott győri polgármester kedden bejelentette, hogy kilép a Fideszből, azonban polgármester marad.

Kilépek a Fideszből - jelentette be Borkai Zsolt mai sajtótájékoztatóján, akit az elmúlt napok kiszivárgott anyagai után Győrben vasárnap újraválasztottak. Borkai azt mondta, hogy független polgármesterként tevékenykedik a következő öt évben. Borkai volt a párt győri szervezetének az elnöke.

Borkai 19 312 szavazatot kapott, (44,33%), míg a második helyen végzett Glázár Tímea ellenzéki jelölt 18661 (42,86%) szavazatot kapott. Az érvénytelen szavazatok magas számára hivatkozva (1381 szavazat) az ellenzék újraszámlálást kezdeményez.

Lapértesülések szerint Orbán Viktor kérésére - aki jelenleg külföldön tartózkodik - Kövér László, a párt választmányi elnöke és Kubatov Gábor alelnök hívta hétfőre egy budapesti konzultációra Borkait. 

Azt mondta, hogy azért lép ki a Fideszből, hogy a vele kapcsolatos események miatt ne legyen morális hátránya a kormánypártnak, ezért független polgármesterként folytatja munkáját. Együttműködve a győriekkel és a Fidesz-KDNP frakcióval a döntést a Fidesz vezetésével egyeztetve hozta meg.

Azért marad polgármester, mert nem teheti meg, hogy akkora felhatalmazás és legitimáció mellett, amelyet kapott Győrben, bármikor visszalépjen, és ne vegye figyelembe a győriek bizalmát.

(Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba)

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlap_olaj0916_2