Előfizetői tartalom

Alapvetően megváltozott a világ – Mire számíthat így Magyarország?

Portfolio
Az az igazi veszély a világgazdaságban, hogy a mostani gazdasági lassulás nem csak ciklikus, hanem strukturális, amelyet részben az elöregedés táplál és ehhez a munkaerőpiacnak, a szociális ellátó rendszernek alkalmazkodnia kell – mutatott rá a Budapest Economic Forum nyitóelőadásában Christian Ketels. Éppen emiatt a Boston Conulting Group vezető közgazdásza azt is összefoglalta, hogy a kelet-közép-európai országok ebben az alapvetően megváltozott külső környezetben és bizonytalan világban mire kell figyelniük és készülniük.

Globális gazdasági kilátások Nemcsak a rövid távú kihívásokra kell reagálni, hanem ennek a reakciónak illeszkednie kell a hosszabb távú stratégiához is és ezért kell nagyobb képben nézni a folyamatokat – mutatott rá előadása kezdetén Christian Ketels. Emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság elnöke már két éve, még a gazdasági felívelés tetején figyelmeztetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés