Előfizetői tartalom

Hatalmas akadályok tornyosulnak a jelenlegi világrend előtt

Portfolio
Kijelenthető, hogy az eddig ismert liberális világrend veszélybe került, már az Egyesült Államok és a szövetségesei sem ragaszkodnak ahhoz, hogy fenntartsák – mondta Yoel Sano, a Fitch Solutions politikai és biztonsági kockázatokért felelős szakembere a szerdai Budapest Economic Forum konferencián. A szakember hosszan sorolta azokat a globális kockázatokat, melyek a következő években-évtizedekben veszélybe sodorhatják a világot.

Az elmúlt években már meg kellett barátkoznunk Kína és Oroszország felemelkedésével, ami komoly kockázatot jelent a világrend számára. A másik fontos trend, hogy a globalizáció és a szabadkereskedelem már nem tekinthetők evidenciának, megkérdőjeleződött a létjogosultságuk. Ezzel pedig egyre inkább eltolódik a világ egy többpólusú világrend felé, amivel a nyolcvanas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés