Előfizetői tartalom

Rákossy Balázs: számolunk a lassulással, de közben duplázódik a magyar autókibocsátás

Portfolio
Számol a globális gazdasági növekedés lassulásával a magyar kormány, és erre egyrészt stabil, kiszámítható üzleti környezettel és fiskális politikával, a fiskális és a monetáris politika jó együttműködésével készül a magyar kormány, másrészt lényeges, hogy 2023-ig csaknem duplázódik a magyar autógyártás kibocsátása és az elektromos akkumlátorok piacán is nagy kapacitásbővítések lesznek – mutatott rá a Budapest Economic Forum konferencián tartott előadásában Rákossy Balázs. A Pénzügyminisztérium európai uniós forrásokért felelős államtitkára számos alkalommal emelte ki előadásában azt, hogy a kormány az együttműködésre, a szakmai párbeszédre épülő gazdaságpolitikát szeretne vinni a következő években is.

Mi a feladat? Rákossy Balázs rámutatott arra, hogy nemcsak az előtte előadást tartó külföldi előadók számolnak globális gazdasági lassulással, hanem a magyar kormány is, és ezt a világképet igenis beépítik a saját előrejelzéseikbe, gazdaságpolitikai döntéseikbe is. A globális világkép kapcsán a reggeli két első előadás lényege: Kapcsolódó cikkünk 2019. 10....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái