Előfizetői tartalom

Gyenge az innováció Magyarországon - bajban vannak a kkv-k?

Portfolio
Kevés az innovatív vállalat Magyarországon, pedig innováció nélkül nehezen maradhatnak hosszabb távon versenyképesek a kkv-k, melyek Magyarország munkaerejének közel 70%-át foglalkoztatják. Az állam már több intézményen keresztül is támogatja a kkv-k fejlődését, emellett az Ipar 4.0 számos olyan megoldást hozott – például a Twin Factoryket -, melyek segítségével a kiadásokat is optimalizálni lehet. A Portfolio és a MAGE által megrendezett Ipar 4.0 konferencián a kkv-k és a kkv-kat támogató intézmények képviselői osztották meg az iparági best practice-eket és tanácsokat arra vonatkozóan, hogy érdemes innoválni és az innovációkat finanszírozni.

Digitális átalakulás nélkül egy vállalat sem lesz sikeres – mondta el Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt vezérigazgatója. A szakember hozzátette: sajnos jelenleg viszonylag kevés innováció van Magyarországon. Évi 8-10 ezer szabadalmat adnak be hazánkban, a németeknél ez a szám 20 ezer, ami azt jelenti, hogy hatalmas potenciál van a magyar innovációban, de kevés szabadalom...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái