Előfizetői tartalom

Külföldi cégvásárlás? – Ezt a lépést biztosan nem lehet megspórolni

Portfolio
Csak súlyos áldozatok árán lehet elkerülni, hogy egy külföldi cég felvásárlása során külföldi ügyvédeket is bevonjunk a folyamatba, de ahhoz, hogy ez a szoros jogi kapcsolattartás a felvásárlásra készülő cégnek ne legyen túlzottan megterhelő folyamat, egy hazai ügyvédi iroda egy kézben tudja tartani az egészet – mutatott rá egy konkrét tranzakció sémájának ismertetése során Lovretity András a Hiventures-Portfolio mai konferenciáján.

A VJT & Partners Ügyvédi Iroda M&A vezető partnere szerint azzal együtt, hogy egy külföldi piaci felvásárláskor ismeretlen terepre lépünk, még nem kell megrettenni, főleg akkor nem, ha megfelelő jogi tanácsadói kört von be a felvásárlásra készülő cég. Ezt szerinte nem érdemes megspórolni már a folyamat elején sem, mert látni kell, hogy nemcsak a nyelv és az üzleti környezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés