macron
Gazdaság

Megállapodtak a Brexitről, mégsem lépnek ki október végén az EU-ból?

MTI
Portfolio
Az újabb megállapodás szükség esetén lehetőséget adhat a brit uniós kilépés céldátumának rövid meghosszabbítására - jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő a brüsszeli EU-csúcstalálkozó első munkanapjára érkezve csütörtökön.

Emmanuel Macron nyilatkozatában üdvözölte az újabb megállapodás megszületését, amelyet jó kompromisszumnak nevezett, ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az egyezség még mindkét fél esetben továbbra is komoly akadályokkal néz szembe úgy az Egyesült Királyság, mint az unió parlamentje előtt.

A múltbeli tapasztalatok alapján óvatosnak kell lennünk

- mondta Macron, emlékeztetve arra, hogy Theresa May korábbi Brexit-megállapodása elbukott már a brit parlamentben. Macron hozzátette, a megállapodás lehetővé teszi, hogy a felek válaszokat találjanak eddigi közös, politikai és technikai természetű aggodalmaikra.

A francia elnök szavai arra utalnak, hogy az Európai Unió vezetői nincsenek teljesen meggyőződve arról, hogy a megállapodást Johnsonnak sikerült a brit parlamentben elfogadtatni.

Macron szavainak azonban ellentmond, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kizárta a Brexit október 31-i határidejének meghosszabbítását.

Csütörtökön Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette, hogy megegyeztek a Brexit feltételeiről az Európai Unióval, amit Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is megerősített. A hírre szárnyakat kapott az angol font, azonban az északír unionista pártnak még gondjai vannak a tervezettel, ami meg fogja nehezíteni a parlamenti elfogadást.

(Címlapkép: Chesnot/Getty Images)

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_olaj0916_2